Субота, 04.05.2024, 04:50

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 »

20 квітня 2016 року в палаці культури  «Металург»  відбувся обласний огляд художньої самодіяльності під девізом «Ми – таланти України!». Програма огляду висвітлювала  таланти учнів навчальних закладів ПТНЗ. Протягом  всієї програми звучали пісні, танці, українські вірші, біт бокс. Оцінювали конкурс члени журі у складі Алімушкіної С.О., зав. відділом художньої самодіяльності КЗ «Донецький Палац молоді «Юність», та Глобіної Н.С., регіонального методиста НМЦ ПТО у Донецькій області. На обласному конкурсі були присутні: директор Департаменту освіти і науки Донецької області  Н.В.Оксенчук, директор методичного кабінету Донецької області Е.В.Гончаров, начальник відділу ПТО О.Е. Бережнов, в.о.директора  КЗ «Донецький Палац молоді «Юність»  А.Ю.Постніков, в.о. начальника управління освіти м.Маріуполя  Луковка В.П. ,  начальник відділу  у справах сім`ї  та молоді С.П.Голубков.

По підсумкам журі переможцями стали: Васканян Е. учень гр..№23 (3 курс) в номінації «Вокал», за виконання пісні «Помолимося за батьків»; керівник гуртка «Натхнення» Малюга О.В., в номінації «Во ... Читати далі »

Переглядів: 515 | Додав: МПМЛ | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

         Згідно плану роботи Департаменту освіти і науки Донецької області, а також Палацу молоді «Юність» 19.04.2016 р. в ДК «Металургів» пройшов заключний етап обласного

По підсумкам журі, переможцями стали роботи:

  • Макет «Карета, макет «церква»- керівник гуртка – Карбовничий О.Д., учні гр.. №25 Рігонін А., Федоров Є.,Ніколаєв Д.
  • «Реклама МЦ ПТО» - учень гр.. №27 – Полухін Г., Майстер в\н Бган Т.В.
  • «Пост ручного дугового зварювання» - учень гр.. №35 Савенков О., майстер в\н Кравець М.А.
  • Портрет «Дівчина» - учень гр.. №12 Курганський М.
  • Пасхальна сервет ... Читати далі »
Переглядів: 439 | Додав: МПМЛ | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

        Екологічному вихованню та формуванню поведінки молоді з небайдужого ставлення до чистоти та збереження довкілля приділяють особливу увагу в МЦ ПТО. Гаслом такої роботи є: «Збереження довкілля – мета поколінь!».

          Щороку навесні до Дня довкілля учнівський колектив 
МЦ ПТО та майстрами виробничого навчання проводить толоки з благоустрою території. Так і 16 квітня 2016 року на території міста та МЦ ПТО відбулась традиційна толока з благоустрою зони, яка прилягає до території навчального закладу.

         Учні працювали завзято і з натхненням. Прибрали територію від сухостою та сміття, очистили від бур'янів клумби та засіяли їх квітами, висадили саджанці декоративних дерев та кущів, пофарбували металеві огородження.

... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: МПМЛ | Дата: 21.04.2016 | Коментарі (0)

      12 квітня  для учнів гр.№13 з професії «Помічник машиніста тепловоза, слюсар з ремонту рухомого складу» в технічному  класі цеху експлуатації УЗДТ служби експлуатації локомотивів  ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» було проведено лекцію-екскурс у професію.     
      Технічний клас оснащено  діючими тренажерами,  різноманітними макетами,  електрифікованими стендами, плакатами тощо.
      На лекції були присутні:
 -   Чучмай Д.О. - начальник цеху експлуатації  УЗДТ ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ
-    Сухов С.В. - начальник цеху з ремонту рухомого складу  УЗДТ ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ»
-  Яковлєва Л.В.  - директор ДНЗ «МЦ ПТО»
- Литвиненко І.І. - заст..директора з НВР
-  Швець В.А. - викладач спецдисциплін  
- майстри в/н  ДНЗ «МЦ ПТО»
- ЗМІ  ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ»
       Начальник  ЦЕ УЗДТ  Чучмай Д.О.  розповів про  вимоги до професії,  про обов’язкове виконання правил охорони праці та безпеки життєдіяльності  тому, що професії «Помічник ма ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: МПМЛ | Дата: 13.04.2016 | Коментарі (0)

        31 березня 2016 року за підтримки Міністерства освіти і науки України ТОВ «ДТЕК» проведено Всеукраїнську конференцію «Майбутнє робітничих професій: нові вимоги – нові підходи».

        На конференцію, яка проходила у м. Києві в Академії ДТЕК, були запрошені представники обласних департаментів освіти, керівники обласних Навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти та ПТНЗ України, які співпрацюють в частині підготовки робітничих кадрів з ТОВ «ДТЕК» і ТОВ «Метінвест-холдинг», що входять в структуру компанії «СКМ».

         Представником ДНЗ «Маріупольский центр професійно-технічної освіти» на конференції була директор навчального закладу  Лілія Яковлєва, яка у своїй  доповіді освітила етапи співпраці  Маріупольського центру ПТО з ТОВ «Метінвест-холдинг», а саме ПАТ «МК «АЗОВСТАЛЬ» у частині впровадження нових освітніх стандартів з професій  &l ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: МПМЛ | Дата: 07.04.2016 | Коментарі (0)

        05.04.2016 р. в ДНЗ «Маріупольський центр професійно-технічної освіти» було проведено  відкритий регіональний урок виробничого навчання на тему: «Клепання», провела його майстер в/н Кравець М.А., яка багато уваги приділяла,  як професійно-практичній  підготовці так і розвитку творчої активності, акуратності, точності, дисципліни і культури праці учнів. Мета уроку виробничого навчання: «Формування у учнів навичок правильного виконання клепаного з`єднання пластин внапуск».
На уроці були використанні  інноваційні, інформаційно-комунікативні і інтерактивні технології, з метою підвищення професійної  компетентності учнів. 
        На урок були запрошені гості - регіональний методист Глобіна Н.С. та представники інших навчальних закладів: Маріупольський професійний будівельний ліцей (№1); Маріупольський професійний аграрний ліцей (№141); Маріупольський професійний ліцей сфери послуг і торгівлі (№74); Маріупольський професійний машинобудівний ліцей (№4); Маріупольський професійний ліцей будівництва (№2); Маріупольський професійний ліцей (№52); Маріупольський професійний ліцей автотранспорту (№64); Маріупольське вище металургійне училище (№99); Волноваське професійно-технічне училище (№142).

... Читати далі »

Переглядів: 834 | Додав: МПМЛ | Дата: 05.04.2016 | Коментарі (0)

         Згідно наказу Департаменту освіти і науки України Донецької обласної державної адміністрації учні та педпрацівники прийняли активну участь у ІІ етапі огляду - конкурсу з самодіяльної художньої творчості серед ПТНЗ:

Восканян Е., учень групи 23 (номінація "Вокал", "Вокал\дует")

Панькова В.К. - майстер в/н гр. №17 та 10-Б (номінація "Авторське виразне читання")

Курганський М., учень групи №12 (номінація "Вокал")

Ігнатенко Н.,  учениця групи №32 (номінація "Виразне читання")

Бодяка Є., учениця групи № 10-Б (номінація "Хореографія")

... Читати далі »

Переглядів: 415 | Додав: МПМЛ | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

           24 березня 2016 р. в Маріупольському центрі професійно-технічної освіти викладач  Пастухова Л.С. провела  відкритий урок з історії  України за темою «Українська держава Павла Скоропадського». Під час уроку були застосовані наступні методи та форми: метод «Мікрофон», метод «Дерево рішень», метод «Прес»,  робота з таблицями, робота з джерелами, захист презентацій.  Діти приймали активну участь на уроці. Вчитель під час уроку показав свій професіоналізм та майстерність.   

 

Переглядів: 539 | Додав: МПМЛ | Дата: 25.03.2016 | Коментарі (0)

         22.03.2016 в ДНЗ «Маріупольський центр професійно-технічної освіти»   в токарній майстерні пройшов позакласний захід на тему: «Токар-звучить гордо!» з виконанням практичного завдання на верстаті.   Захід провела майстер в/н Комаренко І.В.

         Токарне ремесло - не просто технічна спеціальність, це свого роду мистецтво. Учні показали свою роботу у вигляді ключа для 3-х кулачкового патрону. Велика радість учня випускника, який пізнав усі таємниці майстерності, котрий усвідомлює, що він  настільки вже знає свою професію, що може виконати на верстаті будь-яке завдання, будь-яку роботу!

... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: МПМЛ | Дата: 23.03.2016 | Коментарі (0)

16 березня 2016 р. в ДНЗ «Маріупольський центр професійно-технічної освіти» відбувся відкритий урок німецької мови на тему: «Сучасні засоби масової інформації: комп’ютер та Інтернет»
Мета уроку: навчити учнів використовувати лексику з теми в діалогічному та монологічному  мовленні; удосконалювати навички усного мовлення  в ході дискусії та вміння  висловлювати і аргументувати свою думку; сприяти формуванню в учнів інтересу до сучасних інформаційних технологій та спонукати до використання їх в навчанні та роботі.

На уроці, обговорювались такі питання: роль комп’ютера в житті  людини, використання комп’ютера  в навчанні в тому числі  у вивченні  іноземних мов. А також було винесено такі питання для дискусії: чи повинен комп’ютер замінити вчителя на уроці; які переваги та недоліки має комп’ютер.
 
На уроці застосовувалися методи структурованого огляду, «мозковий штурм», рольова гра, проектний метод.

 

... Читати далі »

Переглядів: 851 | Додав: МПМЛ | Дата: 17.03.2016 | Коментарі (0)

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Прогноз погоди

Сайт МОНМиСУ

Министерство Образования и Науки, Молодежи и Спорта Украины

Користувачам

Головна
Реєстрація
Вхід
Вітаю Вас Гість